Ekonomichef

 
Till vårt huvudkontor på Ringön i Göteborg söker vi nu en affärsinriktad ekonomichef.

Arbetsbeskrivning 
Som ekonomichef hos oss har du det övergripande ansvaret för att aktivt leda företagets ekonomi och administration. Rollen innefattar arbete med rapportering, budget, prognos, lönsamhetsanalys, moms- och skattedeklarationer, uppföljning samt bokslutsarbete och årsredovisning. I ditt arbete ingår även vidare-utveckling av ekonomistyrningen och våra ekonomiska processer. Du är kontaktperson mot banker och revisorer samt är ansvarig för att samordna företagets avtal för IT och telefoni.
Ekonomiavdelningen består förutom dig av ytterligare två personer, som du också har personalansvar för, och du rapporterar till vår VD. Som ekonomichef ingår du i ledningsgruppen. Vi är ett företag i tillväxtfas och söker dig som vill vara med och fortsätta utveckla vår verksamhet vidare. 

Bakgrund
Vi ser att du har en högskoleutbildning inom ekonomiområdet och flera års relevant arbetserfarenhet, gärna från ett medelstort företag. Du är van att självständigt driva projekt, trivs att arbeta verksamhetsnära och har ett uttalat affärsintresse. Vidare är du van att använda Excel på en hög nivå i ditt arbete och har du tidigare erfarenhet av vårt affärssystem Pyramid är det självfallet meriterande. Vi vill även att du behärskar engelska i tal och skrift. 
Som person är du driven och orädd med ett proaktivt och ifrågasättande förhållningssätt. Du tycker om att arbeta nära affären och är engagerad och ansvarstagande i ditt arbete. Vi ser även att du är en trygg och förtroendeingivande person och du får gärna ha ett stort intresse för system. Trivs du att arbeta i ett företag som kännetecknas av prestigelöshet och att det är högt i tak är du den vi söker! 

Ansökan
Skicka in din ansökan senast den 23 November, urval och intervjuer kommer dock att ske löpande. För att söka tjänsten så mailar du vår VD Anders Larsson, anders.larsson@mercus.se

Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakt Anders Larsson  på tel 0702-660042. Välkommen med din ansökan!