Vibrationsdämpande skyddshandskar

 

Många av våra kunder arbetar dagligen med handverktyg som slaghammare, borrar, betongspett och andra verktyg och maskiner som alstrar vibrationer och stötar. Att använda rätt skyddsutrustning för att minska skaderisken är oerhört viktigt och minst lika viktigt är att ta regelbundna pauser.
Det förstnämnda kan vi på Mercus erbjuda. Skyddsskor, skyddsglasögon, slitstarka arbetsbyxor och skyddshandskar speciellt framtagna för att dämpa vibrationer.

 

Vibrationsdämpande handske lämplig vid arbete med vibrerande och slående verktyg

Guide har utvecklat en ny handske som kombinerar bra vibrationsskydd med bra grepp och smidighet. Guides VIBRO med vibrationsdämpande skummaterial i handflata, starkt material och tajt passform både dämpar rörelseenergin och gör att du kan ha ett stadigt grepp. Tack vare detta kan du minskar skadliga effekterna på både händer, armar och även andra delar av kroppen.
Men viktigt att tänka på är att även om du har vibrationsdämpande handskar bör du inte arbeta längre eller mer intensivt än du annars skulle gjort. Följ arbetsplatsens säkerhetsföreskrifter och ta regelbundna pauser.

Köp handsken Guide 8010

Standard: EN10819:2013/A1:2019

 

Vibrationsskador orsakar många skador

Vibrationer och slag från maskiner och verktyg är idag den vanligaste orsaken till arbetsskador.
Industrin och framförallt byggbranschen är särskilt hårt drabbade där vibrationsskador står för 33 % av alla arbetsskador som leder till sjukskrivningar*.

Vibrationer ger ofta övergående symtom som domningar och stickningar i händerna. Men på lång
sikt riskerar man att även drabbas av permanenta skador som vita fingrar, vilket i sin tur kan orsaka
förlorad känsel och finmotorik samt kraftlöshet i händerna. Många som drabbas av permanenta
vibrationsskador tvingas sluta jobba i förtid.

*) AFA Försäkringar och GuideGloves