Hållbarhet hos Mercus Yrkeskläder
Hållbarhet hos Mercus Yrkeskläder

Ett plagg som används länge är det bästa för miljön!

  • På Mercus sätter vi stort värde på att sälja rätt plagg till rätt kund. Vi är angelägna om att fråga vad kunden arbetar med så att vi kan råda till bästa plagg utifrån funktion, material och stil för en lång tids användning. 
  • I vårt sortiment arbetar vi i första hand med kvalitetsprodukter som klarar det arbete och slitage de är tillverkade för.
  • Vi köper in produkter från seriösa leverantörer och tillverkare av arbetskläder, skyddsskor och personligt skydd. Majoriteten av det vi säljer kommer från leverantörer som har ett dokumenterat system för arbete med miljö.

Mercus butik i Kungälv Event i Mercus Kungälv

Handla på mercus.se

  • I vårt sortiment kan vi erbjuda produkter framtagna på ett miljösmart sätt så som t ex återvunnen polyester och ekologisk bomull. Profilprodukter som vi också erbjuder finns även det i fina miljöval.
  • För flertalet av våra kunder som utgår från sin bil i arbetsvardagen finns vi med butiker på lättillgängliga adresser. Och i Göteborg finns vi med fyra butiker – en i vardera väderstreck för kunderna att slippa åka genom hela staden. Att kunna prova ut sitt plagg före köp minskar eventuella returer. 
  • För kunderna som inte är mobila utan i stället utgår från en fast punkt har vi flera webblösningar att erbjuda. Möjlighet till en egen kundunik webbutik där flera anställda kan beställa men att leveransen samlas om så önskas, vilket ju sparar både tid och miljön.

Mercus är en del i Alligo koncernen

Mercus är en del i Alligo. Inom koncernen tar man kvalitet-, miljö- och hållbarhetsfrågor på största allvar.

Läs mer om detta arbete här alligo.com/hallbarhet/vart-hallbarhetsarbete

PDF Alligo Kvalitet och miljö   PDF Alligo Arbetsmiljö   PDF Alligo Code of Conduct 

Våra leverantörer

Vi väljer att samarbeta med seriösa leverantörer som sätter värde på utveckling på både kort- och lång sikt. Vi strävar efter långsiktigt hållbara relationer med våra leverantörer. Den absoluta majoriteten av de produkter vi säljer inhandlas från leverantörer som har en bra och dokumenterad miljöstrategi och ständigt pågående arbete inom området. 

Citat från en av våra leverantörer:
På Fristads minimerar vi vår miljöpåverkan genom att utveckla högkvalitativa arbetskläder och friluftskläder som är gjorda för att hålla i många år, även under tuffa förhållanden.”

Läs mer om respektive huvudleverantörs miljöarbete genom att klicka på löven.

 

 

Snickers miljöarbeteFristads miljöarbeteHelly Hansens miljöarbeteL.Bradors miljöarbete Jobmans miljöarbete Blåkläders miljöarbeteMascots miljöarbete Projobs miljöarbeteNew Waves miljöarbeteArbeskos miljöarbeteMonitors miljöarbeteJalas miljöarbeteSolid Gears miljöarbete